Investeren met impactOok voor institutionele beleggers die investeren in vastgoed en infrastructuur kan de ruimte rondom en boven stations interessant zijn. Bijvoorbeeld vanuit het oogpunt van de toenemende urbanisatie. Een ‘transporthub’ waar openbaar vervoer en andere vervoersvormen samenkomen met wonen, werken, winkelen en recreëren is een goede investering, zeker als het een aangename en veilige locatie in het hart van de stad betreft. De belangstelling daarvoor vanuit gebruikers is groot, waardoor investeerders hogere huren kunnen vragen.


Daarnaast zorgen deze locaties ervoor dat investeerders niet alleen een goed financieel rendement behalen, maar ook een hoger duurzaamheidsrendement. De term ‘impact investing’ valt steeds vaker. Belangrijk in dit verband zijn de Environment and Social Governance (ESG) eisen van de Verenigde Naties. Investeerders kunnen hun duurzaamheidrendement nog verder verhogen door de CO2-uitstoot van hun investeringen te verlagen en bijvoorbeeld te investeren in houten gebouwen -6-.

-6-

In het najaar van 2019 heeft Sweco Capital Consultants (zie ook ‘Contact’ achterin deze whitepaper) een event voor haar relaties georganiseerd. Thema: ‘Engaging the Future – Climate change impact en de gevolgen daarvan voor het beleggingsbeleid van beleggers’. Voor deze partijen worden duurzaamheidsoverwegingen (naast financiële) steeds vaker onderdeel van hun beleggingsstrategie.