AmersfoortAuto (99,7%)

Amersfoort heeft als oude stad een fijnmazig stratenpatroon. De stad is niet ingericht op auto’s. Wel is de infrastructuur aangepast om het toenemende autoverkeer in goede banen te leiden. De hele stad is goed bereikbaar binnen 30 minuten.

Fiets (78%)

Uit de isochroon blijkt dat de fietsinfrastructuur goed is verbonden met het centraal station. Den Dolder (op de rand van de 9 km.) is zelfs binnen 30 minuten te bereiken. Toch zijn er meerdere barrières in het fietsnetwerk, zoals de A28 in het zuiden en oosten, en de A1 in het noorden. Deze kunnen maar op enkele plaatsen worden overgestoken waardoor het bereik daarachter beperkt is. Daarnaast liggen een aantal woonkernen wel in de 9 kilometerzone, maar deze zijn niet fietsbaar binnen de 30 minuten. Dat geldt bijvoorbeeld voor Achterveld, Woudenberg en Nijkerkerveen.

Openbaar vervoer (57%)

Amersfoort heeft drie treinstations waarmee de bereikbaarheid van de wijken aan de noordoostzijde van de stad is gewaarborgd. Station Den Dolder ligt op circa 9 km van Amersfoort, waardoor dat station enigszins bijdraagt aan de bereikbaarheid aan de zuidwestzijde van Amersfoort. Hetzelfde geldt voor station Baarn. Station Hoevelaken ligt iets te ver buiten Hoevelaken, waardoor een groot deel van Hoevelaken niet bereikbaar is met openbaar vervoer binnen de 30 minuten. Soest en Leusden zijn voor een deel bereikbaar met de bus. De belangrijkste ontbrekende verbindingen zijn naar het noorden van Soest, het oosten van Baarn, Hoevelaken en Woudenberg.