EnschedeAuto (100%)

Ondanks dat Enschede een binnenstad heeft die niet gebouwd is voor de auto, blijkt uit de isochronenkaart dat de auto nog steeds ruim baan heeft. Zelfs vertrekkend vanaf het centraal station zijn alle bestemmingen binnen 30 minuten te bereiken.

Fiets (87%)

Enschede is een universiteitsstad met een campus ruim buiten de stad halverwege Enschede en Hengelo. De fietsbaarheid tussen de twee steden is daarom goed te noemen. In de rest van de stad is er ook voldoende hoogwaardige fietsinfrastructuur waar het goed doorfietsen is. De isochroon van de bereikbaarheid binnen een half uur fietsen laat een gat zien bij bedrijventerrein Marssteden en Boekelo nabij het knooppunt A35 en de N18. Dit bedrijventerrein ligt tegen de stad aan en op relatief korte afstand (hemelsbreed 4 km). Hier ligt een kans om het bedrijventerrein vanuit meer woongebieden in de stad bereikbaar te maken met de fiets.

Openbaar vervoer (64%)

Enschede ligt binnen 9 km van de Duitse grens, dus aan de zuidoostkant van de stad is het onderzoeksgebied beperkt tot de grens. Opvallend is dat Enschede naar het noorden drie zeer goede ov-verbindingen heeft richting Hengelo (noordwest), Oldenzaal (noord) en Losser (noordoost). Ook naar Glanerbrug aan de Duitse grens is een goede ov-verbinding. Naar het zuiden zijn de wijken binnen de stad goed bereikbaar, maar verder is er alleen een verbinding richting Haaksbergen. Dat is geen probleem want aan de zuidzijde van Enschede liggen geen grote plaatsen. Opvallend is dat een groot deel van Hengelo snel bereikbaar is met openbaar vervoer vanuit Enschede. Er zijn eigenlijk geen plaatsen rond Enschede die helemaal niet bereikbaar zijn. De score van 64% is niet slecht en komt vermoedelijk doordat er veel mensen buitenaf wonen binnen de straal van 9 km.